Cykla på Åland

Åland är som gjort för en cykelsemester med sina korta avstånd, många sevärdheter, cykelvänliga vägar och vacker natur. Oavsett om du ska på en cykelsemester eller planerar att hyra en cykel över en dag kommer du närmare naturen och får du uppleva mer av Åland.

Har du drömt om en cykelsemester på Åland? Då lönar det sig att cykla längs Ålands ringväg. Avstånden är lagom korta och det finns gott om boendealternativ från campingar och stugor till B&B och gästhem längs vägen. Det finns också caféer och restauranger, och du får se vackra miljöer och intressanta sevärdheter. När vägen tar slut fortsätter färden men en skärgårdsfärja till nästa ö. 

Om du istället vill göra kortare cykelutflykter kan du hyra cykeln för några timmar eller en hel dag. Det finns kilometervis fina vägar och var du än befinner dig kommer du lätt nära havet och vacker skärgårdsnatur med gamla betesmarker, ängar och skogar. Överallt finns idylliska små bykärnor och historiska sevärdheter, och när du blir hungrig finns det gårdscaféer och sommaröppna restauranger på lagom avstånd runt hela Åland.

På den här sidan hittar du massor av nyttig info som är till hjälp när du planerar din cykelsemester eller cykelutflykt på Åland. Läs allt om ruttförslag och tips på sevärdheter och praktisk info.

Läs mer