Bomarsund

Cykla genom skärgården längs Ålands ringväg

Den som färdas längs Ålands ringväg, som också ibland kallas skärgårdsvägen, får uppleva mycket. På vägen passerar man intressanta sevärdheter och natursköna platser, trevliga restauranger och caféer och när det är dags för en paus finns det många unika boenden att välja bland.

Cykelsemester i din egen takt

Ålands ringväg går över huvudön på Åland och vidare österut, dels genom den nordöstra skärgården och dels genom den sydöstra. Ruttalternativen är många men gemensamt är att man färdas längs vackra småvägar som ringlar fram över öar, broar och vägbankar och att färjan tar vid där vägen tar slut.

Ålands ringväg passar bra för dig som är på cykelsemester och vill resa i egen takt. Avstånden är korta och du får massor av tillfällen att uppleva skärgårdens små och ännu oupptäckta smultronställen i lugn och ro.

Övernatta i skärgården

När du reser till Åland längs ringvägen från det finska fastlandet bör du boka minst en övernattning på någon av de åländska öarna längs rutten. På så sätt blir din resa förmånligare, och viktigast av allt, du får mer tid till att utforska skärgårdens pärlor och uppleva den sköna lugna stämningen.

Planera resan här

Du kan naturligtvis börja din resa i vilken del av ringvägen som helst och uppleva skärgården i den riktning som passar dig bäst.

Här nedan presenterar vi den åländska ringvägen med början i Åva på Brändö och slutet på Kökar, alltså från nord till syd via Ålands huvudö.

Vill du veta mer om Ålands ringväg? Läs vanliga frågor om skärgårdsfärjorna.