#mittÅåå

Hitta din nya favorit Ö!

Ställ om till ötid på Åland, en pärla mitt i Östersjön. Du reser enkelt över Ålands hav från Stockholm, Kapellskär eller Grisslehamn, på bara några timmar! 

Väl framme njuter du av frisk havsluft och mysigt skärgårdsliv i en trygg miljö. Utforska sjöfartsstaden Mariehamn, Ålands enda stad. Öluffa från ö till ö, det finns många att välja mellan. Cykla runt öarna och stanna till när du ser en lockande skylt vid vägen – den kan leda dig till ett gårdskafé, en badstrand, konstutställning eller äppelodling. 

Smaka på Ålandspannkaka på ett sommarkafé och ät god, närodlad mat på en brygga eller en uteservering mitt i Mariehamn. Missa inte skärgårdsdelikatessen smörstekta abborrfiléer med färskpotatis – eller nypäron som man säger på åländska!

På Åland väntar nya upplevelser varje dag, både på land och till havs.

Visit Ålands sommartävling om en Ålandsupplevelse värd 1 000€ är avlsutad! Tack till alla som deltog. Vinnaren är dragen och har kontaktats per e-post. Vi gratulerar Monica och hälsar henne välkommen på en skräddarsydd Ålandsresa!

Njut av det mysiga ölivet i gästhamnarna runt hela Åland


Upplev Åland med egen båt

9 anledningar att besöka Åland i år

Stormskärs Maja

1. Upplev Åland som en skärgårdsbo

Testa äkta skärgårdsliv i Stormskärs Majas anda – kanske bo på en egen ö? Kom nära naturen och koppla av med stillhet, tystnad och eget utrymme.

Föglö

2. Upptäck barnens favoriter

Ställ om till ötid i en småskalig och trygg miljö med nära till allt. Njut av sol, bad och djurliv i Eckerö eller besök Lilla Holmen och spännande museer i Mariehamn.

Slottsbanan Ålands golfklubb

3. Golfa på nordisk toppbana!

En golfresa till Åland är mycket mer än golf – kombinera Finlands bästa bana Slottsbanan med idylliska vyer, skärgårdsmat och ett personligt boende.

Cykling

4. Var aktiv utomhus

Välj bland 35 olika naturstigar eller cykla längs hundratals kilometer rosa vägar. Vandra i Geta i norr och cykla till Järsö i söder.

Sjökvarteret

5. Maxa Åland på 48 timmar

Koppla av i småstaden Mariehamn, utforska sevärdheter, smaka rena skärgårdssmaker och njut av frisk havsluft. Alla dagar i veckan, året runt. 

Klobben

6. Sätt Åland på tallriken

För ålänningar är maten en hjärtesak. Den friska luften, bördiga jorden och långa växtperioden borgar för en hög kvalitet och unika aromer. Det är lätt att välja lokalt!

Mariehamn

7. Förälska dig i Mariehamn

Strosa runt i Ålands enda stad som överraskar med sin mångsidighet. Besök mysiga uteserveringar, grönskande parker och museer. Allt inom gångavstånd!

Evenemang i Mariehamn

8. Upptäck Ålands evenemang

I juli firar Åland stort när The Tall Ships Races kommer till Mariehamn, augusti är musikmånaden fylld med jazz och klassisk musik. I september är det dags för Skördefest!

Föglö

9.  Öluffa från ö till ö

Åland består av mer än 6 700 öar varav ca 60 är bebodda. Tack vare de korta avstånden och bra cykelvägar går öarna utmärkt att utforska på cykel!

Skäm bort dig med 360° hav, lugn och eget utrymme

Bo på en egen ö?

Kvarnbo pensionat
Välj din favorit bland gamla, varsamt renoverade hus som bär på spännande historia

Unika gästhem & mysiga B&Bs

Bo nära naturen utan att ge avkall på bekvämligheter och aktiviteter

Camping & Glamping

Eckerö Linjen

Två trevliga timmar med Eckerö Linjen

Boka Åland – här finns allt för en bra semester! Stugor, hotell, fiske, golf, och massor att se och göra för både gammal och ung.

Viking Lines fartyg på havet
Viking Line

Börja semestern på Viking Line

Boka bekväma resor, hotellövernattning och aktiviteter och få mer tid till avkoppling både före och under resan.

Fartyget Finnsirius i skärgården
Finnlines

Res bekvämt från Kapellskär till Åland

Boka resan med Finnlines! De nya fartygen, Finnsirius och Finncanopus, avgår till Åland upp till två gånger dagligen!