Eckerö Golf – Golfbanan på Ålands solsida

Eckerö Golf med sin natursköna 18-hålsbana ligger på västra Åland nära Eckerö Linjens färjehamn Berghamn, campingplatser och restauranger. Den erbjuder spännande golfupplevelser för såväl nybörjare som erfarna spelare i en vacker och lättillgänglig miljö.

Trivsamma Eckerö Golf

Eckerö Golf startade sin verksamhet 1995 med nio korthål och en driving range. 2004 invigdes långhålsbanan med 18 hål. Inför säsongen 2015 skedde ett ägarbyte, banan fräschades upp och nya bunkrar och vackra dammar anlades för att göra spelupplevelsen ännu mer intressant och utmanande. Inför anläggningens 25-årsjubileum år 2020 färdigställdes ett nytt övningsområde för närspelsträning. 

Driving rangen är centralt placerad och det finns mål att sikta mot. I ett servicehus finns omklädningsrum, duschar och toaletter samt möjlighet till enklare traktering. Det finns även handskar, bollar och dylikt att köpa. Golfbilar och vanliga golfvagnar finns att hyra, och givetvis även golfklubbor.

Fyra tees

Eckerö Golf riktar sig till golfare på alla nivåer. För att ge alla en fin golfupplevelse har banan fått fyra olika tees. Tack vare det får nybörjare, juniorer och övriga kortslående spelare en golfbana där det är möjligt att nå green på rätt antal slag. Från tee 1 blir totallängden till exempel 3300 meter, medan den från tee 4 blir ca 5800 meter.

De första nio hålen har en öppen karaktär och ligger i ett frodigt åländskt odlingslandskap. De sista nio hålen är en skogsbana, kantad av tallskog och myrmarker. Banan är flack och lätt att gå. Banan ger utmaningar för medelgolfaren, men speciellt de sista nio skogshålen passar även elitgolfare. Det är framför allt de varierade och fina greenerna som skapar intresse – snabba och jämna greener samt tuffa avrinningsområden ger golfarna utmaningar utöver det vanliga.

På Ålands solsida

Eckerö Golf ligger endast 10 minuter med bil från färjfästet i Eckerö och 30 minuter från Mariehamn.

Eckerö är omgivet av hav åt alla håll. Här hittar du både härliga sandstränder och lena klippor av röd granit. Vill du se solen gå ner i havet är du på rätt plats. Eckerö har flest soltimmar på Åland, och Åland har fler soltimmar än Gotland.

Den lilla kommunen Eckerö är en välkänd och populär semesterdestination sommartid och dess gästhamn, campingplatser, stugbyar, hotell och gästhem fylls av semesterfirare från olika delar av Europa varje år. Utöver golf finns det mycket att göra och många genuint vackra platser att upptäcka i kommunen.

Eckerö Golf

Adress: Kyrkoby, 22270 Eckerö. Ca 10 minuters bilväg från Eckerö Linjens färjeläge Berghamn, ca 30 minuters bilväg från Mariehamn.

Kontakt: Besök Eckerö Golfs hemsida www.eckerogolf.ax för mer info. Boka starttid på www.golfbox.fi eller på www.golf.se eller ring på telefon +358 457 004 6532.

Anläggningen: En 18-hålsbana, klubbhus med reception, nytt övningsområde för närspel, puttningsgreen, drivingrange med både grästees och mattor.

Historiska platser och sandstränder

I Eckerö finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den riskabla postgången över Ålands hav. Gör ett besök i det spektakulära Eckerö Post- & Tullhus. Det håller öppet från början av maj till början av september och inrymmer konstutställningar med fritt inträde.I Eckerö finns många aktiviteter som passar både stora och små. T.ex. Käringsunds Viltsafari, Ålands jakt- och fiskemuseum och familjeparken Smart Park som ligger alldeles nära golfbanan är några tips. Visste du att några av Ålands absolut finaste badstränder ligger i Eckerö? Degersand är ett måste på en varm sommardag. Sandvikens badplats nära Post- och Tullhuset samt badstranden i Käringsund är några av de barnvänligaste badstränderna. Passa på fråga de lokala om fler tips på smultronställen.

Bo i stuga, gästhem eller hotell

I Eckerö finner du historia från både vikingafärder och postrodden med den Runt omkring Eckerö Golf hittar du ett stort utbud av stugor, gästhem, campingplatser, kaféer, restauranger, hotell och stugbyar. Bergbo stugor och bistro med både lunch och middag ligger ett stenkast från golfbanan, och vill du hellre bo precis vid havet finns campingar och stugor bl.a. i Käringsund och Degersand. Tar du dig till Åland med egen båt? Då kan du övernatta tryggt och bekvämt i skyddade Käringsunds gästhamn med bra service.

Vill du veta mer om golf på Åland?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*