Ät gott på Ålands restauranger

På Åland väntar en smakupplevelse olik någon annan. De åländska restaurangerna strävar efter att ta vara på lokala produkter och säsongens smaker – så som man har gjort i skärgården under århundraden. 

Fisk fångad av lokala fiskare, färska grönsaker, kött och äpplen från åländska gårdar står ofta i fokus på de åländska menyerna, och till dryck väljs gärna hantverksöl från de lokala bryggerierna eller åländsk läsk tillverkad av frukter och bär.

Som vana sjöfarare har ålänningar å andra sidan fått ärva förmågan att fördomsfritt prova nya smaker från när och fjärran och innovativt förädla dem till sina egna. Därför kan du också ta del av smakupplevelser inspirerade av exotiska länder och råvaror.   

Njut av skärgårdens rena smaker i olika restaurangmiljöer runtom på Åland. Här har vi samlat tips på populära ställen, men kom ihåg att det naturligtvis finns fler än dessa!

Tips! Vissa restauranger håller öppet endast sommartid, då restaurangutbudet är som störst. Besöker du Åland på hösten, vintern eller våren lönar det sig att kolla restaurangens öppettider i förväg.

Restauranger på Åland

Caféer på Åland

Läs mer