Pröva lyckan på de åländska golfbanorna

Åland är en välkänd och omtyckt golfdestination i Östersjön. Hit tar du dig enkelt och snabbt och den avkopplande resan över havet blir en trivsam del av upplevelsen. Här finns en av Finlands bästa banor och alla utmaningar en golfare kan önska sig.

Två anläggningar, tre banor

På Åland kan du spela på två golfanläggningar, på Ålands Golfklubb i Kastelholm mitt på Ålands huvudö eller på Eckerö Golf på västra Åland.

Ålands Golfklubb är en av Finlands mest attraktiva golfanläggningar med flera toppplaceringar i den finländska banrankingen. Här finns två 18-hålsbanor och en korthålsbana. I Eckerö kan du spela på en 18-hålsbana.

Säsongen sträcker sig från första maj ända fram till slutet av oktober. Tack vare de gynnsamma vintrarna finns det fina golfbanor redan från tidig säsongsstart. Dessutom håller havet som värmer Åland under hösten greenerna fina längre.

Finlands tredje bästa bana

Arbetet med att utveckla Åland som golfdestination pågår ständigt. På Ålands Golfklubb öppnades 18-hålsbanan Slottsbanan totalrenoverad i juli 2020. Den är en modern bana som erbjuder spännande spelupplevelser i anrik miljö. 

Slottsbanan omtalas i golfkretsar som en av Europas kommande toppbanor, och inte utan anledning – i banrankningen av finländska golfbanor har den utsetts till Finlands bäst planerade golfbana och näst vackraste bana. I den totala rankingen landade Slottsbanan på en mycket hedrande tredjeplats. 

Eckerö Golf med sin natursköna 18-hålsbana har färdigställt ett nytt övningsområde för närspelsträning. Här kan du spela golf både i öppet åkerlandskap och omgiven av vackra skogspartier.

Korta avstånd

Att ta sig mellan de åländska golfbanorna går snabbt. Avstånden är korta och därför går det utmärkt att spela på de båda golfanläggningarna t.ex. under en helg. 

Spela på Eckerö Golf den ena dagen och på Ålands Golfklubb den andra. Vill du kan du till och med spela på den ena banan på förmiddagen och den andra på eftermiddagen!

Bilresan från Mariehamn till Eckerö tar endast ca 30 minuter och från Mariehamn till Kastelholm dryga 20 minuter. Bilresan mellan de två golfanläggningarna tar ca 30 minuter.

Ta med familjen

För dig som vill ta med familj och vänner på golfresan är Åland den perfekta destinationen. Här finns aktiviteter för både stora och små, så den som inte vill följa med ut på golfbanan hittar mycket annat att göra.

Äventyrsgolfen i Mariehamn eller familjeparken Smart Park i Eckerö blir ett givet stopp för barnfamiljen. Allt finns inom korta avstånd från golfanläggningarna – såväl bekvämt boende, barnvänliga badstränder, intressanta utflyktsmål som bra matställen.

Bekvämt boende

Bekväma stugor, hemtrevliga gästhem och moderna hotell – det finns många boendealternativ att välja mellan i närheten av banorna både i Eckerö och i Kastelholm.

I Mariehamn finns flera hotell att välja på, till exempel fyrstjärniga och miljöcertifierade Arkipelag med nattklubb och utsikt över småbåtshamnen i Österhamn. 

I totalrenoverade, miljöcertifierade och fyrstjärniga Park Alandia Hotell invid Esplanaden finns en trevlig restaurang och gemytlig pub med liveunderhållning. 

Hos trestjärniga Hotell Adlon vid färjeterminalen i Västerhamn hittar du pool och bastuavdelning samt en pizzeria med sportsbar.

After-Golf

De åländska krögarna vet hur man stillar en golfares hunger efter en lång dag på banan. Besök någon av Ålands många restauranger och njut av en after-golf med läckra rätter komponerade av fina lokala råvaror. 

På Ålands Golfklubbs golfrestaurang huserar Ålands egen stjärnkock Michael Björklund som valts till årets kock både i Sverige och i Finland. 

På bryggeri Stallhagens restaurang Pub Stallhagen i Finström, ca 10 minuters bilresa från Kastelholm, kan du njuta av riktig husmanskost av säsongens bästa råvaror och även bekanta dig med deras bryggeri. 

Även i Eckerö finns flera restauranger, varav Gastropub Bodegan ligger vackert vid kajen i det stämningsfulla fiskeläget i Käringsund och på Käringsund Resorts uteservering kan du njuta av god mat och en utsikt över hela Käringsund.  

Vill du veta mer om golf på Åland?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*