Kom i julstämning på Åland

Det är mysigt i skärgården när julen nalkas. Vinden kan vara bitande och marken bar, men människorna och den förväntansfulla stämningen gör tiden inför julen desto mer underbar.

Längtar du också efter julen? Då ska du besöka Åland i november och december! Njut av stämningen på genuina julmarknader i vackra, unika miljöer. Passa på att fynda hållbara julklappar tillverkade av naturmaterial och delikatesser av lokala ingredienser. På Åland finns duktiga hantverkare och matkreatörer vars produkter är uppskattade av många.

En av de absoluta höjdpunkterna på Åland i adventstider är de lokala restaurangernas dignande julbord. Vilken lyx att få sätta sig vid ett dukat bord, äta gott och hämta inspiration till julbordet där hemma.

Ge dig själv och den du tycker om en tidig julklapp – ta en paus från julförberedelserna där hemma och unna er några mysiga dagar på Åland. Julstämningen kommer på köpet!

Tre tindrande helger med julkänsla!

Åland Glimrar

Julmarknader

På de stämningsfulla julmarknaderna runt om på Åland säljs stickat, trähantverk, hemlagade delikatesser och skickligt mathantverk, så det är lätt att hitta personliga julklappar till de nära och kära.

Sök enligt datum

Förfina din sökning

Kategorier:

Unfortunately, we could not find any events matching your search. Please try again.

Unfortunately, we could not find any events matching your search. Please try again.

Boka ditt resepaket här

Boka ditt

Boende på Åland

Så reser du till Åland

Det finns flera färjeavgångar dagligen både från Finland och Sverige. 

Med morgonfärja från Åbo anländer du till Mariehamn lagom mitt på eftermiddagen. 

Från Sverige tar resan över Ålands hav endast 2 timmar. Välj från flera avgångar på rutten Kapellskär–Mariehamn eller Grisslehamn–Eckerö.

Vad händer på Åland i jul?

På julafton och mellandagar håller de flesta boenden och restauranger stängt. Men livet på Åland fortsätter ändå, året runt, oavsett säsong.

Julhelgen och mellandagar är tid för vila, återhämtning och mys med familjen. Då stannar de flesta hotellägare, stuguthyrare, krögare, kockar, servitörer, städare, guider, mathantverkare och andra entreprenörer hemma med sina nära och kära för att vila upp sig efter den gångna säsongen. 

Vill du uppleva den åländska skärgården när den är som allra lugnast? Se vilka stugor och boenden som håller öppet runt julhelgen här

Kom ihåg att under julhelgen är det självhushållning som gäller.

Vill du få veta mer om vad som händer på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*