Carlsro Badhotell

Sauno ja hemmottele kehoa

Ahvenanmaalla voit helliä itseäsi elämyksillä, jotka tekevät hyvää sekä keholle että mielelle, ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta uusia voimia keräten. Täällä voit  ulkoilla raittiissa meri-ilmassa, tehdä tehokkaan kuntosalitreenin tai antaa mielen puhdistua kuntouimalla.

Satsaa liikunnan jälkeen rauhalliseen ja rentouttavaan hierontaan ja hyvää tekeviin kylpylähoitoihin. Rentoudu lisäksi saunassa tai kylpypaljussa, ja pulahda lopuksi kirkkaaseen mereen.

Saunominen on erinomainen tapa viettää aikaa ystävien kesken, ja se on monen mielestä paras keino rentoutumiseen ja hyvään oloon. Tähän artikkeliin on koottu pieni osa Ahvenanmaan sauna- ja kylpylätarjonnasta. Osa saunoista on varattavissa vain kesäisin.

Spa-hoitoja Maarianhaminassa

Mariehamn

Mariebadin kylpylä-uimahallissa voit nauttia kuntouinnista ja rentoutua virkistysaltaiden poreissa ja hierovissa suihkuissa, porealtaassa ja lämmitetyssä ulkoaltaassa. Perinteisen saunan lisäksi Mariebadissa on miehille ja naisille yhteinen höyrysauna, jonka lämpö on erityisen pehmeä ja miellyttävä korkean ilmankosteuden ansiosta. 

Mariebadin yläkerrassa sijaitsee yksityiskäyttöön vuokrattava relax-osasto, jonka voi varata enintään 20 hengen seurueelle. Relax-osastolla on suihkut, sauna, höyrysauna ja poreallas. Tilassa on myös seurustelutila lepotuoleineen ja pieni keittiö. 

Mariebadin yläkerrassa on myös Team MassageNu, jonka laajaan valikoimaan kuuluu hieronnan lisäksi kauneus- ja vartalohoitoja. Muistathan varata kauneushoitosi etukäteen.

Vuokraa rantasauna tai polski allasosastolla

Hotell Arkipelag

Gröna Udden -leirintäalueella Maarianhaminassa on viihtyisä rantasauna, jonka voi vuokrata yksityiskäyttöön. Sauna on rauhallisessa ympäristössä ja sen edustalla on oma laituri, jolla voi vilvoitella ja jolta pääsee kätevästi uimaan. Saunoja on kaksi, ja niitä vuokrataan tunniksi kerrallaan.

Maarianhaminan hotelleista Park Alandiassa, Arkipelagissa ja Cikadassa on kylpyläosasto, jossa on sauna ja uima-allas. Arkipelagissa ja Cikadassa on lisäksi viihtyisät ulkoallas-alueet, jotka ovat avoinna kesäisin. 

 Onko suunnitelmissasi päästä hierontaan tai ihaniin kylpylähoitoihin Ahvenanmaalla ollessasi? Se onnistuu vaivatta, sillä Ahvenanmaalla on useita hierojia, terapeutteja ja kauneudenhoidon ammattilaisia, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia  hoitoja.

Hemmottelua parhaasta päästä

Carlsro Badhotell

Hotelli HavsVidden Ahvenanmaan pohjoisosassa sijaitsee luonnonkauniissa maisemassa, jota hallitsevat meri, karut graniittikalliot ja käppyrämännyt. Hotellin ikkunoista avautuu näkymä Ahvenanmaan pohjoisimpaan saaristoon ja kauas avomerelle. Havsviddenissä arjesta pääsee todella irrottautumaan, sillä ainutlaatuisen luonnon ympäröimänä tuntuu, kuin olisi kaukana kaikesta. 

Havsviddenin rauhoittavassa ympäristössä voi nauttia kylpylähoidoista, hieronnasta, joogasta, saunomisesta ja kylvyistä. Hotellin saunaosasto sijaitsee erillisessä rakennuksessa vierassataman yhteydessä, ja sieltä avautuu upea maisema merelle. Kylpytakkiin voi kietoutua jo hotellihuoneessa ja hipsiä alas saunarakennukseen saunomaan ja uimaan joko altaassa tai meressä.

Kylvyn jälkeen on ihana vilvoitella terassilla suolaisesta meri-ilmasta nauttien. Havsviddenin sauna- ja kylpyläosasto on varattu vain hotellivieraiden käyttöön.

Tanskalaisista rantahotelleista vaikutteita saanut hotelli Carlsro Föglössä on toinen mitä mainioin paikka hemmottelulomaan. Hotellin rantasauna kivenheiton päässä hotellista sisältää saunan lisäksi kylpyammeen, porealtaan ja ison terassin laitureineen.

Hotellivieraiden käytössä on saunan lisäksi SUP-lautoja, kajakkeja ja aurinkotuoleja päiväsaikaan, ja iltaisin myös muut kuin hotellivieraat voivat vuokrata tunnelmallisen saunan yksityiskäyttöön.

Vahva saunaperinne

Sauna on supisuomalainen perinne, mutta saunaperinteet elävät vahvoina myös   Ahvenanmaalla. Saunoa voi lisäksi monin eri tavoin. Perinteisen puilla lämpiävän rantasaunan lisäksi Ahvenanmaalla voit saunoa vaikka vanhanajan savusaunassa tai kelluvassa lauttasaunassa. Kylpeä voi myös taivasalla paljussa.

Savusauna

Saunominen perinteisessä savusaunassa on ikimuistoinen elämys. Savusaunassa on suuri kivikiuas, jota lämmitetään useampi tunti, ja koko sauna täyttyy savusta. Sen jälkeen savu tuuletetaan ulos, jotta saunaan saadaan happea, ja pestään lauteet.

Nokisuus on välttämätön osa savusauna-elämystä, mutta savusaunan viehätys piilee sen ihanassa lämmössä. Savusaunassa ei välttämättä tarvitse olla niin kovin kuuma, sillä saunassa saunotaan jälkilämmöllä, jota säädellään löylyn määrällä. 

Ahvenanmaalla savusaunan voi vuokrata Ekströms Stugor -mökkikylässä. Ekströmin savusaunaan mahtuu yhdellä kertaa kahdeksan saunojaa. Koska savusaunan lämmitys alkaa jo edellisenä päivänä, se tulee tilata viikko etukäteen. Savusaunan voi vuokrata myös Havsviddenissa Getassa.

Kelluva saunalautta

Saunalautalla on hauska viettää aikaa yhdessä seurustellen ja rentoutuen. Saunalautan voi vuokrata Långvikenin mökkien kautta, vaikka et yöpyisikään siellä. Saunomiseen puulämmitteisessä saunassa kannattaa varata aikaa, jotta siitä nauttisi enemmän. Jos lämpötila kohoaa liian kuumaksi, saunasta pääsee pulahtaman suoraan vilvoittavaan mereen.

Sauna yksityiseen tai yhteiseen käyttöön

Glada Laxen gästhamn

Monissa majoituspaikoissa on mahdollista vuokrata sauna omaan käyttöön, useimmiten tunniksi kerrallaan. Aamuisin ja iltaisin saunat ovat monesti yhteiskäytössä ja miehet ja naiset saunovat joko eri saunoissa tai eri aikaan. Kysy oman majoituspaikkasi sauna-ajoista ja saunomiskäytännöistä.

Jos haluat varata rantasaunan omaan käyttöön, sellainen löytyy esim. Käringsund Resort & Conferencesta Eckeröstä. Saunan lisäksi vuokrata voi kylpypaljun, missä voi rentoutua aivan meren äärellä ja tietysti taivasalla. Sekä saunaa että kylpypaljua vuokrataan yksittäisille vierailijoille, perheille tai vaikka ystäväporukoille.

Degersands camping -leirintäalueella voi vuokrata puilla lämmitettävän rantasaunan Ahvenanmaan hienoimman uimarannan yhteydessä. Saunaa ympäröi tilava terassi, jolla vilvoitellessa voi ihailla upeaa, edessä avautuvaa Ahvenanmerta. Jos mukaan ei sattunut omia pyyhkeitä, sellaiset voi vuokrata leirintäalueen vastaanotosta.

Oletko reissussa omalla veneellä? Useimmissa Ahvenanmaan vierassatamissa on mahdollisuus saunoa joko yleisinä aikoina, ja joissakin saunan voi varata myös oman seurueen käyttöön. Erityisen hieno ja tunnelmallinen puilla lämpiävä rantasauna löytyy esim. Rödhamnista, ja hotell Brudhällistä Kökarin Karlbysta.

Varaa majoitus

Lue lisää