Fantastiskt fiske på Åland

Åland lockar med sina fantastiska fiskemöjligheter året om. Här kan du kasta efter gädda, abborre, gös och havsöring, eller varför inte meta efter sik eller trolla efter lax?

Sportfisket på Åland varierar beroende på säsong. Våren är högsäsong för sikmete och havsöringsfiske och numera kan man också fiska från land på våren på flera fina fiskeområden. När våren övergår till sommar är det dags att ge sig ut på öppet hav för att trolla efter silverglänsande laxar

Bra fiskevård och fångst med fiskekort

Fiskevård är viktigt på Åland. Visste du att ålänningarna planterade ut dryga en miljoner gäddyngel, 137 000 havsöringar och 151 000 sik 2020? Inte konstigt att det nappar bra i de åländska vattnen! Fiskevård finansieras delvis med pengar från fiskekortsförsäljningen och därför är det viktigt att alla som fiskar har ett giltigt fiskekort.

Maxa din fiskeupplevelse med lokal kännedom

För att få ut det mesta av den perfekta fiskeresan lönar det sig att satsa på bekvämt boende och anlita en fiskeguide som är bekant med lokala förhållanden, de bästa fiskeställena och som kan dela sina proffsiga tips angående utrustning.

Vill du läsa mer om sportfiske på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*