Skärgården som arbetsplats

Hurdan utsikt vill du helst se genom fönstret på din arbetsplats? Är det en havsutsikt som naturens krafter, väder och vindar formar om varje dag till ett nytt konstverk? Där blicken får vila på horisonten och vitorna på fjärden, där du kan se måsar och andra havsfåglar leka i vinden och vågorna skölja mot röda granitklippor? 

Skärgårdens lugn och unika natur, närheten till havet, stillheten och tystnaden ger plats åt kreativitet och återhämtning. Kan du inte lämna arbetet, ta det med dig och jobba på distans på Åland – några dagar, en vecka eller varför inte två – och känn av de positiva effekterna som den lugnande omgivningen ger.

På Åland kan du sänka axlarna och varva ner. Efter en arbetsdag är du färdigt där du helst vill vara: nära naturen och lugnet. Gå på promenad längs stranden, vandra på en naturstig, yoga på en strandklippa, eller bara sätt dig ner med en filt och varm kopp te och njut av tillvaron.

Välj boende i skärgården med internetuppkoppling och jobba på distans utan onödiga distraktioner, stadens hektiska puls eller annat som höjer stressnivån.

Här kan du kolla aktuella boenden på Åland som lämpar sig för distansarbete. Vilket av dem skulle du välja?

Skulle du vilja njuta av det lugna skärgårdslivet året om och flytta permanent till Åland? Då kan du hämta tips, råd och inspiration här.

Läs mer