Green Key

Kestävyys on tärkeä osa matkakokemusta ja nykyisin yhä useampi matkailija odottaa sekä matkakohteelta että matkailualan yrityksiltä selkeitä tekoja kestävän kehityksen hyväksi. Ahvenanmaalla monelle matkailualan toimijalle on myönnetty kansainvälinen Green Key -sertifikaatti.

Visit Åland vastaa sertifiointiin liittyvästä yhteistyöstä Ahvenanmaalla.

Kestävän kehityksen sertifikaatti 

Green Key on maailman johtava kestävän kehityksen sertifikaatti matkailu- ja majoitusalalla. Sen päätarkoituksena on edistää kestävää ja vastuullista majoitustoimintaa ja pienentää sen ympäristörasitusta. Green Key -sertifikaatti voidaan myöntää esim. hotelleille ja pienemmille majoitusyrityksille, leirintäalueille, ravintoloille, kokouskeskuksille ja museoille, jotka täyttävät joukon vaativia ympäristö- ja kestävän kehityksen kriteerejä.

Konkreettisiin kriteereihin lukeutuvat mm. lähituotettujen ja luomuviljeltyjen elintarvikkeiden ja juomien suosiminen, energian- ja vedenkulutuksen vähentäminen, tehokas jätteiden lajittelu ja ympäristöystävälliset siivousmenetelmät. Yrityksillä on lisäksi tavoitteita käsitteellisellä tasolla. Yritykset mm. suosittelevat ja kannustavat asiakkaitaan ympäristöystävällisiin kohteisiin ja aktiviteetteihin ja kouluttavat työntekijöitään ympäristötyössä.

Green Key -merkin saaneita yrityksiä on yhteensä yli 3 200 yli 60 maassa. Ahvenanmaalla sertifikaatti on myönnetty alla luetelluille yrityksille.

Haluatko tietää lisää?

 Lue sertifikaatista lisää osoitteessa greenkey.fi.

Lue lisää