Lasten kanssa Ahvenanmaalla

Koko perheen kanssa lomailtaessa mennään aina lasten ehdoilla. Pienimpiä varten etsitään vesileikkeihin sopiva uimaranta. Hieman vanhemmat lapset lähtevät mielellään riistasafarille ja teini-ikäisten kanssa voi suunnata vaikkapa kartingradalle tai ratsastamaan. Seuraavassa joitakin vinkkejä koko perheen yhteiseen puuhapäivään.

Lasten Maarianhamina

Mariebadin uimahalli seikkailualtaineen on avoinna ympäri vuoden. Tämä on varma valinta kaikenikäisille. Kesällä uida voi myös muualla Maarianhaminassa ja sen lähellä, kuten Nabbenin, Gröna Uddenin ja Espholmin uimarannoilla.

Lilla Holmen on lasten oma saari Maarianhaminan keskustassa. Lilla Holmenilla on hieno uimaranta vesi- ja hiekkakakkuleikkejä varten ja merirosvolaiva kiipeilijöille. Maarianhaminassa lapset voivat myös onkia laitureilta sekä Lilla Holmenilla että kaupungin satamien muilta laitureilta.

Isot ja pienet merikarhut viihtyvät hyvin Ahvenanmaan merenkulkumuseossa ja purjelaiva Pommernissa. Lähde mukaan kuvitteelliselle purjehdukselle maailman ympäri ja osallistu miehistön töihin ja laivaelämään kahdeksassa eri aktiviteettipisteessä. Lasten omassa ääniopastuksessa Pommernin laivarotta Ruby johdattaa laivan ympäri ja paljastaa laivan kaikki salaisuudet. Tutustu uuteen vierailukokemukseen, joka on saanut nimekseen Pommern – 100 päivää merellä. 

Sjökvarteret, Mariehamn

Minigolf ja seikkailugolf

Perinteinen minigolf on pitänyt pintansa suosittuna kesähuvina. Nyt takuuvarmasta, hauskasta seikkailugolfista pääsee nauttimaan Ahvenanmaan-lomalla!

Haasta koko perheesi ja ystäväsi jännittävään kisaan, jossa voitte kilpailla radan mestaruudesta.

Seikkailugolf on eräänlainen pienoisgolfin ja tavallisen golfin välimuoto. Maarianhaminan vanhan höyrylaivalaiturin vieressä sijaitsevalla kentällä on keinonurmi ja rata tarjoaa viimeisten suuntausten mukaiset haasteet. Kentän kaksi yhdeksänreikäistä rataa vastaavat myös kansainvälisen ratagolfliiton, World Minigolfsport Federationin (WMF), vaatimuksia (Minigolf Open Standard, MOS).

Hieman nuoremmat lapset viihtyvät mainiosti kaupungin eri leikkipuistoissa, joista hauskin on Lilla Holmen merirosvolaivoineen. Maarianhaminan keskustasta löytyy muitakin leikkipaikkoja, esimerkiksi kongressi- ja kulttuuritalo Alandican luota, Torgetilta ja Lindanin puistosta (kävele Torggatania etelään ja käänny oikealle Hantverkargatanin kadulle). Maarianhaminan pohjoisosassa on leikkipuistot Ljungvägenin kadun varressa sekä Backebergin urheilupuistoalueella. Myös kaupungin länsipuolella Västernäsin kaupunginosassa on lasten leikkipuisto.

Lapsiystävälliset kohteet Maarianhaminan ulkopuolella

Käringsundin Riistasafarilla Eckerössä ahvenanmaalaiset niityt muuttuvat savanneiksi. Noin 45 minuutin pituisella opastetulla riistasafarilla tutustutaan saksanhirvien, kuusipeurojen, villisikojen ja strutsien elämään.

Riistasafarin välittömässä läheisyydessä Käringsundin vanhan kalasataman ja sen harmaiden venevajojen vieressä sijaitsee Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo. Sen näyttely kertoo miten metsästäjät ja kalastajat hankkivat jokapäiväisen ravinnon perheelleen. Esillä on myös huikea määrä täytettyjä eläimiä, saariston lintuja ja niiden munia.

Viltsafari, Käringsund

Myös Ahvenanmaan palokuntamuseo on kuuma vinkki. Pieni, hauska museo punaisine paloautoineen on monen lapsen ja aikuisen ehdoton suosikki. Paloautoihin saa jopa koskea ja muutamaan voi nousta sisään ja istahtaa ratin ääreen.

Kastelholman linna on kiehtova kohde jokaiselle urhealle prinsessalle ja kauniille ritarille. Linnan vieressä sijaitsee Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo, jossa voi tutustua entisajan tavallisten ihmisten elämään – aivan kaikki kun eivät olleet ritareita tai prinsessoja.

Tapahtumia lapsille

Tutustu tapahtumakalenteriimme ja katso kunkin päivän ohjelmatiedot. Joka vuosi järjestettäviä lapsiystävällisiä tapahtumia ovat esimerkiksi Viikinkimarkkinat ja Maarianhaminan meripäivät. Nuoriso bongaa mielellään lempiartistejaan RockOff-festivaaleilla Maarianhaminassa.

Elokuvateatteri Bio Savoy: Elokuvaohjelmisto

-

Categories: Kulttuuri, Perhe, Tapahtumat, Toiminta

Location: Bio Savoy, Mariehamn

Alla olevasta linkistä löydät päivän elokuvanäytännöt.

4H-Gårdenin pieneläintila Jomalassa

-

Categories: Perhe, Tapahtumat, Toiminta

Location: Ålands 4H, Ålands Landsbygdscentrum, 22150 Jomala, Jomala

Occation: 09:00 - 15:00

4H-kerhon maatila on avoinna vieraille maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00, suljettu lounastauon aikana klo 11.30-12.30. Kunnioitathan vierailuaikoja ja muistathan, että tila…

Vappukokko Solbackan nuorisoseurantalolla

Categories: Kulttuuri, Perhe, Tapahtumat, Toiminta

Location: Solbacka ungdomsförening, Saltvik

Occation: 18:00

Åland Discgolf Tour

-

Categories: Perhe, Tapahtumat, Toiminta, Urheilu

Location: Åland

Occation: 11:00

Discgolf är en relativt nyetablerad sport här på Åland. Den tog sitt fäste för ca 3 år sedan och under…

Maarianhaminan Lions Clubin perinteinen kirpputori kaupungin torilla

-

Categories: Markkinat, Perhe, Tapahtumat, Toiminta

Location: Torget,, Mariehamn

Occation: 11:00 - 15:00

Lions Club Mariehamnin perinteinen kirpputori on suosittu jokavuotinen vapputapahtuma Maarianhaminan torilla. Kirpputorin lisäksi torilla järjestetään ohjelmaa koko perheelle ja myyntikojuista…

Ravintola Q:n vappulounas Degersandissa

-

Categories: Perhe, Ruoka & juoma, Tapahtumat, Toiminta

Location: Degersand Resort,, Eckerö

Occation: 12:00 - 16:00

Perinteinen vappulounas Ahvenanmeren äärellä Eckerön Degersandissa.

Koko perheen kevätrieha Maarianhaminan keskustassa

-

Categories: Markkinat, Perhe, Ruoka & juoma, Tapahtumat, Toiminta

Location: Mariehamns centrum, Torget, Mariehamn

Maarianhaminaan kauppiaat järjestävät kaksipäiväisen koko perheen kevättapahtuman ja tarjoavat aktiviteetteja ja hienoja tarjouksia. Lapsille on useita aktiviteetteja Maarianhaminan torilla ja…

Åland Grönskar – Ahvenanmaa vihannoi 2024

-

Categories: Markkinat, Perhe, Ruoka & juoma, Tapahtumat, Toiminta

Occation: 10:00

Tervetuloa Ahvenanmaan vehreälle maaseudulle toukokuun loppupuolella, kun omenapuut puhkeavat kukkaan ja parsasatoa päästään korjaamaan. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän Ahvenanmaa vihannoi…

Konsertti Maarianhaminan torilla

-

Categories: Kulttuuri, Musiikkia, Perhe, Tapahtumat, Toiminta

Location: Torget , Mariehamn

Occation: 11:00 - 15:00

Ahvenanmaan musiikkiopiston bändit, kuorot ja orkesteriryhmät esiintyvät torilavalla klo 11-15.

Hakutuloksia ei valitettavasti löytynyt

Hae tapahtumia päivämäärän perusteella

Tarkenna hakua

Categories:

Lue lisää