Erakkomökki Bergklint
Lantligt bed and breakfast på Åland
Kvarnbo Pensionat
Fiskeskärs Selma

10 persoonallista majoitusta

Asu tunnelmallisessa maaseutuhotellissa, glamppaa eli luksusretkeile luonnon helmassa tai nauti rauhasta omalla saarella aidon saaristolaisen tapaan. Listasimme avuksesi 10 persoonallista majoitusta, jotka erottuvat edukseen.

1. Harnäsin mökkien Tornihuvila

Tämä hirsimökki on sijainniltaan ihanteellinen, kun kaipaat omaa tilaa ja rauhallista joutenoloa meren äärellä. Omaa rantaviivaa on parisataa metriä ja punertavat silokalliot houkuttelevat paljasjalkakävelyille ihanassa merimaisemassa. Mökki sijaitsee omalla niemellä, ja lähimmät naapurit ovat parin sadan metrin päässä. Mökistä ja etenkin sen tornista avautuu huikea merimaisema kohti Ahvenanmaan luoteissaaristoa, ja tämä majoitus tarjoaa aitiopaikat auringonlaskujen ihailuun.

Tornihuvila on korkeatasoisesti varusteltu ja tarjoaa majoituksen kuudelle hengelle, puilla lämpiävässä erillisessä saunarakennuksessa on lisäksi nukkumatilat kahdelle. Mökin sähkö tuotetaan osin aurinkopaneelein ja sen varustukseen kuuluvat mm. langaton internet ja oma latausasema sähköautolle. Talviasuttava huvila on varattavissa vuoden ympäri.

2. Erakkomökki Bergklint

Tämä mökki ei ole kooltaan suurensuuri, mutta tarjoaa silti kaiken tarpeellisen. Bergklint sijaitsee pienellä saarella Eckerön edustalla ja matka tänne lähimmältä rannalta kestää vain muutaman minuutin – perillä tuntuu kuitenkin siltä kuin olisi jättänyt arjen kauas taakse. Täällä voit keskittyä olennaiseen ja kokeilla elämää saaristolaisen tavoin meren ympäröimänä. Koko saari on vain teitä varten!

Laadukkain tuottein ja materiaalein sisustetussa mökissä on tilaa kahdelle. Täällä on tilaa irrottautua arjesta, kuunnella lokkien kirkunaa ja ihailla mereen laskevaa aurinkoa. Mökin puukamina lämmittää ja luo tunnelmaa iltaisin. Tee kävelyretki pitkin rantakallioita, sauno puusaunassa ja pulahda mereen, valmista ruokaa ulkona ja nauti joutenolosta.

3. Snäckö Canvas

Oletko koskaan kokeillut glampingia? Se on telttailun loistokkaampi muoto, missä yhdistyy telttailun ja hotellin parhaat puolet: nukut pehmeässä sängyssä, mutta heti teltan ulkopuolella odottaa luonnonrauha ja meri.

Getassa sijaitseva Snäckö Canvas on majoitus sinulle, joka haluat olla mahdollisimman lähellä luontoa ja nukahtaa meren ääniä kuunnellen, mutta mukavassa sängyssä. Aamulla teltan edustalle toimitetaan runsas aamiaiskori. Jos haluat glamppailla vieläkin persoonallisemmin, voit valita teltan saarella, missä on oma laituri ja sauna. Kokemus on ahvenanmaalaista luksusta parhaimmillaan! 

4. Brändö Bike and Bed

Brändössä, aivan Ahvenanmaan itäisimmässä saaristossa, sijaitsee ihastuttava pieni Borkenholmin tila ja Brändö Bed & Bike, pieni B&B jota ympäröi vehreä pihapiiri. Kodikkaat huoneet sopivat mainiosti pyöräilijöille, joille Brändö on mielenkiintoinen pyöräilykohde monine pikku saarineen, joita on mukava tutkia matkalla mantereelta Ahvenanmaan pääsaarelle.

Jos oma polkupyörä jäi kotiin, voit vuokrata pyörän saarten kiertelyyn täältä. Paikan kehuja kerännyt aamiainen sisältää oman puutarhan marjoja, hedelmiä ja vihanneksia ja takaa tukevan alun seuraavalle pyöräretkellesi.

5. Fiskeskärs Selma

Myrskyluodon Maija -elokuvan myötä moni miettii millaista olisi asua Maijan tavoin meren ympäröimänä, ilman nykyajan mukavuuksia kuten sähköä tai juoksevaa vettä. Fiskeskärin mökki on ihastuttava, vanhan ajan tyyliin rakennettu Ahvenanmaan pohjois-saaristossa. Fiskeskär sijaitsee aivan Väderskär-saaren vieressä, joka on Anni Blomqvistin romaaneista tutun Myrskyluodon esikuva.

Kun astut veneestä tälle pienelle saarelle, ajankulu ja arki unohtuvat kertaheitolla. Täällä majoitut mukavasti mutta kaukana kiireestä ja kaikesta ylimääräisestä hälinästä, vain ympäröivä meri naapurinasi.

6. Vieraskoti Kvarnbo Pensionat

Kauniissa 1800-luvun puurakennuksessa majoitut idyllisessä kartanomiljöössä keskellä Pohjois-Ahvenanmaan maaseutua. Viihtyisän vieraskodin huoneista jokainen on eri tavoin kalustettu ja aamiainen tarjoillaan vanhanajan henkeen sisustetussa salissa. Vieraskoti sijaitsee vastapäätä Saltvikin kaunista kivikirkkoa ja 400 metrin päässä on Kvarnbovikenin lapsiystävällinen uimaranta.

Isäntäväki järjestää tilauksesta viini- ja juustomaistajaisia sekä opastettuja kierroksia maatilan 1930-luvulta peräisin olevassa Vinsmedjanissa. Pihan pajassa on näytteillä mm. moottoripyöriä ja hihnakäyttöisiä koneita, joista vanhimmat ovat vuodelta 1895.

7. Silverskär Islands

Silverskäriin kuuluu neljä saarta: Silverskär, Sviskär, Klobben ja pienen pieni Champagne Island. Silverskär tarjoaa majoitusta etupäässä ryhmille aidolla saaristolaistilalla, perinteisiä kalastusmajoja muistuttavissa mökeissä tai erakkomökissä omalla saarella Saltvikissa Pohjois-Ahvenanmaalla.

Majoituksista uusin muistuttaa ulkomuodoltaan pitkän mallista pihavajaa, ja se on rakennettu niin taidokkaasti oman metsän puusta ja vanhoja perinteitä kunnioittaen, että se näyttää siltä kuin se olisi seissyt paikallaan jo iät ja ajat. Ulkomuoto on kuitenkin vain hämäystä, sillä sisäpuolella odottaa joukko viihtyisästi sisustettuja hotellihuoneita modernilla kylpyhuoneella varustettuna. Jokainen huone on omanlaisensa, mutta niitä kaikkia yhdistää taitava puun käyttö materiaalina. Paikka soveltuu mitä parhaiten esimerkiksi kesähäiden järjestämiseen, jolloin vieraat voivat majoittua täällä, samalla kun morsiuspari viettää hääyön omalla samppanjasaarella.

8. Havsvidden

Havsvidden Resort sijaitsee Ahvenanmaan pääsaaren pohjoisrannalla. Täällä parasta on paljaat graniittikalliot ja pohjoiseen avautuva merimaisema, joka on yhtä kaunis vuodenajasta riippumatta. Aurinkoisena kesäpäivänä meri kimaltelee kirkkaansinisenä, kun se myrskyisänä syyspäivänä pauhaa punaisia rantakallioita vasten.

Havsviddenissä on hotelli, jossa on vastaanotto, baari, ravintola, aula ja konferenssitilat. Rannassa sijaitsee oma rakennus saunomista ja kylpemistä varten. Voit myös majoittua huoneistossa tai erillisessä rantahuvilassa, joita on ripoteltu pitkin rantakallioita. Havsviddenissä on myös noin 20 paikkainen vierassatama.

9. Björnhofvda Gård

Björnhofvda Gård on viehättävä ja tunnelmallinen B&B Länsi-Ahvenanmaan Eckerössä, noin puoli tuntia Maarianhaminasta. Täällä maaseudun charmiin on yhdistetty hyvällä maulla brittiläisiä vaikutteita, sillä talon emäntä Jackie on kotoisin Isosta-Britanniasta. Miellyttävät sisätilat ovat kuin suoraan sisutuslehden sivuilta ja rauhallinen ympäristö takaa Björnhofvda Gårdissa majoittujalle rentouttavan ja harmonisen elämyksen.

Ravintola tarjoilee maukkaita annoksia, jotka on valmistettu pääasiassa paikallisista aineksista, ja toisinaan järjestettävät Afternoon tea -tapahtumat ovat nousseet suursuosioon ja niiden paikat on useimmiten varattu nopeasti. Tämä paikka soveltuu etenkin pariskunnille ja aikuisseurassa matkustaville.

10. Hotelli Brudhäll

Jos haluat kokea Ahvenanmaan ulkosaariston aidoimmillaan, kannattaa suunnata Kökariin. Hotelli Brudhäll Karlbyn kylän vierassatamassa tarjoaa majoitusta ympäri vuoden. Huoneet on yksinkertaisesti mutta mukavasti sisustettu, ja niistä monesta avautuu näkymä kohti vierassatamaan johtavaa kapeaa väylää.

Ravintola on avoinna hotellivieraille 7 päivänä viikossa ympäri vuoden, ja runsas aamiaisbuffet sisältää monia paikallisia tuotteita. Saaren luontopoluilla ja nähtävyyksillä vietetyn päivän jälkeen rentoutusta tarjoaa rantasauna ja ulkoporeamme vieraslaiturin yhteydessä.

Sivu päivitetty 9.4.2024

Lue lisää