Kultur & Historia

För dig som fängslas av berättelser från förr och älskar att utforska historiska platser är Åland en skattkammarö utan dess like. Här finns en lång historia där havet står i centrum. Livet i skärgården har också format en kultur med säregna traditioner. 

Mångsidiga museer och fornminnen

Besök åländska museum och lär dig om sjöfart, jakt och fiske samt skärgårdens fåglar och djurliv eller traditionellt liv på fiskehemman. Utforska välbevarade historiska platser runt hela Åland. Kombinera intressanta utflykter med restaurangbesök och naturupplevelser. Bekanta dig exempelvis med Ålands rika fågelliv eller promenera längs en naturstig.

En given plats att starta upptäcktsfärden till Ålands historia är Ålands kulturhistoriska museum. Här får du en omfattande introduktion till Ålands 7500 år långa historia från att de åländska öarna befolkades av de första säljägarna till att det utvecklats till dagens moderna samhälle. Sedan är det bara att fortsätta bekanta sig med de många fornminnen, museer och kulturhistoriska pärlor runt hela Åland.

Axplock av muséer på Åland

Vill du få veta mer om vad som händer på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*