Mycket att se och göra nära Ålands gästhamnar
Ett medeltida slott, historiska ristningar i bergen, utmanande discgolfbanor och fascinerande museisamlingar. Sommaröppna restauranger, loppisbodar och vandringsstigar med sköna vyer. När du har förtöjt båten är det dags att utforska omgivningarna. Här kan du läsa vad allt du kan upptäcka i närheten av Ålands gästhamnar.
1. Käringsund
Käringsund är en vacker naturhamn och ett omtyckt område i Eckerö som lockar både lokalbor, båtgäster, campare och andra semesterfirare. Orten är populär särskilt bland barnfamiljer då det finns många aktiviteter för olika åldrar. Här ligger också fiskeläget med gråa och rödmålade båthus i rad längs strandkanterna, bekant från många Ålandsbilder.
Vid fiskeläget hittar du Ålands Jakt- och fiskemuseum och Käringsunds Viltsafari, där du kan åka på en rundtur och komma nära djur. Geostigen, som leder till inloppet till Käringsund, visar olika bergarter längs vägen.
På gångavstånd finns semesterbyn Käringsund Resort och Konferens med ett brett utbud av utomhusaktiviteter. Här kan man hyra kajaker, spela discgolf, minigolf och padel eller vandra längs naturstigen Träsket. Vid Käringsund Resort kan du också hyra cyklar för att se mer av Eckerö.
Leklandet med roliga hoppslott erbjuder fartfyllda aktiviteter i sporthallen Eckeröhallen ca 300 m från gästhamnen. Inom 5 km finns bl.a. 18-hålsbanan Eckerö Golf och familjeparken Smart Park. Ålands finaste badstrand Degersand ligger ca 10 km bort.
Gastropub Bodegan och Restaurang Käringsund serverar fika, mat och dryck alldeles vid vattnet. Det finns två barnvänliga badstränder och en långgrund badstrand finns i Sandviken bredvid det ståtliga Eckerö Post- och tullhus, som man enkelt når via en kort naturstig direkt från Käringsund.
2. Havsvidden
Havsvidden ligger avskilt i en storslagen skärgårdsnatur på allra nordligaste Åland och har ett avskilt och naturnära läge. De röda granitklipporna sköljs varje höst och vinter av häftiga stormar så naturen är karg och domineras av branta berg och låga, vindpinade martallar högre upp från stranden. Här finns gott om utrymme för promenader och upptäcktsfärder på klipporna.
Gästhamnen ligger intill Havsviddens turistanläggning med restaurang och logi. Här finns bland annat ett fint badhus med bastu och pool. Om man bokar i god tid kan man även få uppleva en äkta rökbastu.
Om du vill upptäcka mer av bygden behövs cykel eller bil. En av Ålands främsta natursevärdheter, Getabergen, ligger 13 km från gästhamnen. Platsen är en av de högsta topparna på Åland, och med sin höjd på nästan 100 meter över havet bjuder den på en vidsträckt utsikt mot norr. På toppen startar vandringsleden Grottstigen och den kortare Trollstigen. Här finns också en discgolfbana.
Kyrkan i Geta är troligen från mitten av 1400-talet och här startar Medeltidsstigen på 3,2 km. Den går bland annat förbi ett rösegravfält från yngre järnåldern. I byn Västergeta finns Geta nostalgi- och motormuseum med veteranbilar och -motorcyklar och gamla bruksföremål. I byn Dånö finns dessutom ett litet hembygdsmuseum.
3. Hamnsundet
Hamnsundet är en liten gästhamn i en pittoresk miljö. Avståndet till närmaste by är flera kilometer men det ligger intressanta sevärdheter på annat håll. Den närliggande ön Boxö är en del av ett naturreservat och erbjuder den historieintresserade en intressant dagsutflykt.
På ön kan du vandra längs en ca 6,7 km lång naturstig och bekanta dig med vad som en gång i tiden var ett kustbatteri. Batteriet på Boxö var den största ryska anläggningen på Åland under första världskriget och tillsammans med övriga kustartilleriet hade det som syfte att försvara Finska viken. Innan batteriet demolerades år 1919 fanns både kraftiga kanoner och till och med en egen järnväg på ön!
På Boxö kan du också se Ålands största grotta, som i folkmun kallas Rövarkulan. Grottans öppning är nästan 8 meter bred och 4 meter hög och sträcker sig 12 meter in i berget. Du kan antingen komma till Boxö med egen båt eller boka en båtutflykt med eller utan guidning hos Marina Hamnsundet, som även hyr ut kajaker.
4. Kastelholm
Kastelholms gästhamn Marina Melina ligger i en smal havsvik mitt i Ålands rikaste kulturbygd. Härifrån är det promenadavstånd till Kastelholms medeltida slott med anor från 1300-talet, vars marker Sveriges kung Gustav Vasa med sällskap använde för jakt på 1500-talet. Sommartid ordnas guidade turer, utställningar och kulturevenemang i slottet.
Granne med slottet ligger friluftsmuseet Jan Karlsgården som visar åländsk byggnadskultur från 1800-talet. Här reses Ålands officiella midsommarstång och sommartid ordnas hantverkardagar och pyssel för barn. Här hittar du också det lilla fängelsemuseet Vita Björn, som fungerade som fängelse från 1700-talet ända fram till 1974.
Passa också på att bekanta dig i restaurang Smakbyn som drivs av Ålands mest kända kock Michael Björklund. Smakbyn inrymmer också en butik för åländskt hantverk, karamellverkstaden Karamelleriet och en keramikverkstad med butik. Finsmakare besöker gärna Åland Distillery endast ett stenkast bort. Här tillverkas bl.a. egen gin och likörer.
Mitt emot gästhamnen på andra sidan Slottsviken ligger Ålands Golfklubb med Finlands bästa golfbana Slottsbanan, 18-hålsbanan Kungsbanan och korthålsbanan Princessan. För den som vill vidga sina vyer ännu mer finns cyklar till uthyrning i gästhamnen. Ett trevligt utflyktsmål är t.ex. Bomarsund med sin magnifika historia, cirka 10 km från hamnen.
5. Vargata
Vargata ligger på Vårdö som du som kommer med båt bäst utforskar med cykel. I Vargata gästhamn serverar Hamnmagasinet bistromat och fika. Härifrån är det ca 1,5 km till byn Vargata som är känt för så kallade skeppargårdar. De var sin tids fina hus, som byggdes av bönder som blivit förmögna tack vare sina satsningar på fraktsjöfart med skutor.
I ett hus nära byns butik, Fruns, växte författaren Sally Salminen upp. Hon är mest känd för sin roman Katrina, en av de mest sålda finlandssvenska romanerna genom tiderna. Vårdö är även författaren Anni Blomqvist och hennes karaktärs Stormskärs Majas hemtrakter. Anni Blomqvists barndomshem ligger på ön Simskäla på norra Vårdö.
Cykla också till Vårdö kyrka som härstammar från slutet av 1400-talet. Den gamla Postvägen, som inrättades på 1600-talet av drottning Kristina, gick över Vårdö och en del av den gamla sträckningen finns kvar. På ön Lövö kan man besöka Ålands skolmuseum i en skola från slutet av 1800-talet.
Längs vägen står äppelträden tätt på öns många äppelodlingar. Stanna på middag på mysiga Kallas skärgård, vars trädgård erbjuder en skön oas för en paus med en god dryck, mat eller fika. Fortsätter du ännu en bit kommer du till Sandösunds camping med bl.a. kajakuthyrning och strandbastu. Precis bredvid ligger Flowpark med sina höghöjdsbanor.
6. Kumlinge
Avståndet från Kumlinge gästhamn till Kumlinge by är ca 2,5 km. I gästhamnen kan du äta gott på restaurang Kastören och ta en fika eller glass på uteserveringen vid hamnkontoret. Härifrån kan du hyra cyklar för att se dig omkring på ön, eller starta vandringen längs Kumlinge åttan, en 12,5 km lång vandringsled som går delvis genom skog och delvis längs huvudvägen hela vägen till öns lilla bykärna.
På en kort promenadavstånd från hamnen ligger en barnvänlig badstrand. På vägen till byn passerar du också Fälberget med en minnessten som rests för modiga byssbor. I maj 1808 besegrade nämligen ett hundratal skärgårdsbor en större rysk trupp som var förlagd till Kumlinge by. Många besökare passar också på att titta in i Kumlinge apotek som har välbevarade inventarier och utrustning från förr.
I den lilla bykärnan finns service som butik, café och bank. Fortsätter man förbi byns midsommarstång kommer man till Kumlinge kyrka, som är känd för sina vackra muralmålningar från 1480-talet. På ön finns också ett gårdsmuseum och en flygfyr från 1930-talet.
7. Seglinge
Den vänliga servicen i Seglinge gästhamn får många båtåkare att återvända till ön. Här finns en grillplats, ofta nyrökt fisk till försäljning, spel och leksaker för barn att låna och lokalt hantverk till salu.
I den gamla Mangelboden, belägen centralt mitt i byn invid huvudvägen, finns en utställning med gamla bruksföremål. Den gamla Smedjan, även den i byn, visar en utställning med gamla verktyg. Till Smedjan hittar man genom att följa skyltningen till vandringsleden. Båda är alltid öppna för besökare.
På öns västra sida finns den 7 km långa vandringsleden Stangnäs-Sandvik, som är en av de mest variationsrika bland Ålands vandringsleder. Den leder dig förbi så kallade jättegrytor, över karga strandklippor, täta enbuskar och vidare ner till två små sandstränder där man kan svalka sig med ett dopp. Den sista biten går längs smala grusvägar genom en idyllisk landsbygd med gamla gårdar och beteshagar.
Öns discgolfbana ligger på öns östra sida, ca 1 km från gästhamnen. Den lilla bybutiken välkomnar den som vill fylla på med proviant i sin båt eller kanske stanna på en glass. I närheten av butiken finns även en kort naturstig som leder genom en sagolik hasselskog till det lilla Norrträsket.
8. Enklinge besöksbrygga
Gästhamnen på Enklinge är en enkel besöksbrygga med en liten bastuflotte och en trevlig grillplats. För att kunna ta sig till öns butik finns några cyklar som man kan låna.
Ett par kilometer från gästbryggan ligger gården Hermas, Ålands äldsta och sista helt bevarade fiskarhemman. Gården är bevarad så gott som oförändrad från 1700-talet och består av ett flertal byggnader för olika ändamål. Här kan man se hur självhushållande skärgårdsbor bodde för länge sedan. De som bodde på Hermas var fiskarbönder, som höll husdjur och odlade mark för eget behov. Den direkta inkomsten kom från fisket. Man levde enligt självhushållningsprincipen på så vis att nästan allt så som mat, kläder, sängkläder, redskap och verktyg framställdes på gården.
9. Glada Laxen, Bärö
Bärö är en tämligen orörd skärgårdsö med naturen i fokus. Ön upplevs bäst längs den 5 km långa vandringsleden eller på orienteringsbanan som passar både nybörjare och mer erfarna. Gästhamnen ligger i en före detta sjöbevakningsstation, vars gamla sjöbevakningstorn finns kvar. Den som tar sig uppför alla trappor får en fin utsikt över skärgården, 40 meter över havet.
Restaurang Glada Laxen serverar rätter med smak av skärgården – stekt abborre är en av mångas favoriter. Efter en tur ute i naturen och en god middag är det skönt att koppla av med bastubad i den flytande strandbastun.
10. Lappo
På Lappo finns en idyllisk liten bykärna som passar perfekt att utforskas till fots efter en dag i båten. På ön med ca 30 bofasta finns en butik med postombud och en sommarrestaurang, Galeasen, som båda ligger vid hamnen. Vid hamnen finns också en liten badstrand med badbrygga och utegym. Ett stenkast bort kan du njuta av stillhet och beundra vyn över havet i det lilla lusthuset “Andrum”.
I Skärgårdsmuseet visas bruksbåtar i olika storlekar och för olika ändamål från forna tider. Varje gård hade i regel flera båtar, från en liten eka till en storbåt som användes för resor till marknader i bland annat Helsingfors. I anslutning till museet finns en liten smedja med gamla bruksföremål.
En discgolfbana med nio hål slingrar sig över öppna bergspartier och genom skog i en vacker skärgårdsnatur. Emellanåt korsar den sig med den 5 km långa vandringsleden som tar dig bl.a. till öns midsommarstång. Har du tillgång till cykel eller vill ta en lång promenad kan du ta dig till den lilla skärgårdsbyn på grannön Björkö, dit en vajerfärja går vid behov.
11. Gullvivan
Gästhamnen med 25 båtplatser och det året runt öppna hotell Gullvivan ligger på ön Brändö. Hotellets restaurang har en fin uteservering med utsikt över vattnet. I området finns en badstrand för varma sommardagar och en grillkåta för egen matlagning. Du kan också boka bastu.
I gästhamnen kan man spela minigolf, boule och discgolf. Vill du ut på en kortare utflykt på vattnet utan att behöva flytta din egen båt från kajen kan du hyra en roddbåt eller en motorbåt. Med en kajak glider du ljudlöst på vattnet och kan utforska mindre vikar och skär som det finns gott om på Brändö. Kajaker kan hyras i gästhamnen och du kan lyxa till paddlingsutflykten genom att beställa en färdig matsäck från restaurangen.
För den som vill samla på sig nya naturupplevelser finns den 3 km långa naturstigen på Jåsholmen. Terrängen är medelsvår med varierande underlag med klippor, lövskog och strandängar. Sommartid kan du stöta på betande får på holmen. Eftersom Brändö sträcker sig över flera öar som binds ihop med broar, är ön perfekt för att utforskas med cykel.
12. Jurmo
Jurmo må vara liten till ytan och antalet fast bosatta på ön få, men här kan du uppleva desto mer äkta skärgårdsliv och komma nära naturen. Gästhamnens café och restaurang Kvarnen strävar efter att laga mat med lokala råvaror som Highland-cattle-kött och fisk fångad i traktens vatten. Öns butik har flera åländska produkter i sitt sortiment, bl.a. läsk, öl, honung och kött från lokala djuruppfödare. Hamnboden säljer lokalt hantverk.
Intill hamnen finns en fotbollsplan och en boulebana och några hundra meter från hamnen finns en allmän badstrand. Strosar du runt i den idylliska byn kan du se Highlandkor och Ålandsfår beta på gamla betesmarker.
Naturvännen åker med på sälsafari, hyr en kajak för en paddeltur eller bokar en fisketur med en lokal guide. Vill du testa fiskelyckan från land kan du hyra ett fiskespö. Ca 1 km från hamnen startar en 3 km lång vandringsled. Vill du veta mer om öns växtlighet och djurliv längs vandringsleden kan du boka en guide med till vandringen. Stigen ringlar sig fram genom skogen, över berg och ner till stranden. Passa också på att beundra vyerna från utsiktstornet.
13. Rödhamn
För den som älskar att bada bastu kommer ett tips: Den vedeldade bastun på Rödhamn är enligt många en av Ålands bästa bastuupplevelser. Bastun kan bokas per timme och tiderna brukar snabbt gå åt. Det lönar sig alltså att börja med att boka en bastutid och fortsätta sedan att utforska resten av ön.
Rödhamn utsågs till Årets gästhamn i Finland 2023. Den består av tre öar och var en gång i tiden den sista skyddade hamnen innan seglatsen över havet till Sverige. Ibland fick sjöfarare vänta länge på tjänligt väder och en del ristade under väntetiden in årtal och signaturer i bergen. En del av ristningarna syns än i dag.
Från 1820-talet till 1928 bodde lotsar med familjer på Rödhamn och en kopia av den forna lotsstugan står på berget. Från gästhamnen leder en smal grusväg till radiofyren, som står högst uppe på berget på öns sydvästra sida. Den tekniska utrustningen står kvar och byggnaden är öppen för besökare. Utsikten mot öppet hav och solnedgångar här är makalöst vackra.
Det sommaröppna caféet nere vid gästhamnen serverar hembakat och småvarmt i en av strandbodarna, där det också visas konst. Den lilla sandstranden med badleksaker intill hamnkontoret är barnens favorit.
14. Degerby
Degerby med sina söta trävillor och trädgårdar omringade med trästaket är perfekt för avkopplande promenader. Sommartid fylls gästhamnen med båtar och besökare och det ordnas olika evenemang genom hela sommaren. Vid gästhamnen ligger en välsorterad butik och ett litet torg som fungerar som byns mötesplats med lekplats för barn, en glasskiosk, ett café och mysiga loppisar.
Degerby var länge ett av Ålands viktigaste hamnar och här finns många byggnader från 1700-talet, bl.a. tullkammaren i jugendstil och Enigheten, en tings- och gästgivargård som idag inrymmer logi och servering. På andra sidan bykärnan ligger restaurang Seagram som varje år i juli ordnar Dansbandsveckan, ett populärt evenemang bland alla danssugna.
Föglömuseet och det lilla lotsmuseet visar lokal historia och på biblioteket visas ibland konst. Tre kilometer från hamnen ligger Föglö kyrka vars äldsta delar tros vara från 1300-talet. Hyr en cykel vid byns butik och cykla till exempel mot Hummersö, där du kan besöka Galleri Berghäll med konst och hembygdsgården Matsmårs.
På Föglö finns tre naturstigar och en havsnära discgolfbana i Hastersboda. Den allmänna badstranden i Degerby heter Sinting och ligger en kilometer från Degerbys bykärna. Stranden är barnvänlig med omklädningsrum, lekplats och hopptorn.
15. Sottunga
Sottunga med sina drygt 100 invånare är Finlands minsta kommun. Sommartid gästas ön av många sommarboenden och båtgäster. Gästhamnen ligger vid färjfästet och det är ca 3 km till den lilla bykärnan, där du hittar öns butik, skola och bibliotek.
Restaurang Salteriet nere i gästhamnen lockar båtåkare med sina berömda schnitzlar. Från gästhamnen är det inte långt till Sottunga kyrka, som charmar med sin litenhet. Den nuvarande träkyrkan blev klar omkring 1730 då den förra kyrkan från 1500-talet hade brunnit ner.
Vid färjfästet börjar en discgolfbana och i närheten finns startpunkten på den 2,5 km långa vandringen med infoskyltar som berättar om öns historia. Närmare byn finns två kortare vandringsleder där du får lära dig om naturen och växtligheten längs stigen och livet på ön både i gången och modern tid.
På Hembygdsgården kan du se en gammaldags skolsal med pulpeter och planscher samt hur en lärarbostad såg ut. Det finns en utställning med dockor från hela världen och här säljs också lokalt hantverk. Hembygdsgården är öppen sommartid och visar då utställningar rörande lokal historia.
16. Kökar
På Kökar i den allra yttersta skärgården finns tre gästhamnar: Sandvik, Karlby och Hellsö. Oavsett vilken gästhamn du väljer är ön full av fascinerande historia och sevärdheterna ligger inom behändigt avstånd. Man kan med fördel utforska Kökar med cykel.
Sandvikens gästhamn erbjuder sina gäster ett litet oas på nordvästra Kökar. I anslutning till gästhamnen finns en camping med uthyrningsstugor. På området finns ett minilivs, en matservering som serverar bl.a. rökt fisk, en grillplats och två bastur vid stranden. Badbryggan är perfekt för svalkande dopp och den korta sandstranden lär vara den enda av sitt slag på hela ön. I servicebyggnaden hittar du sällskapsspel och böcker att låna. Roddbåtar och kajaker finns till uthyrning för den som vill utforska området på vattnet. Här kan man också hyra cyklar för längre utflykter på ön.
Karlby gästhamn ligger längst in i en smal vik dit du tar dig längs farleden från öns södra sida. Gästhamnen med det året runt öppna Hotell Brudhäll med restaurang ligger i Kökars hjärta i närheten av öns mataffär och skola. Hotell Brudhäll har en trivsam uteservering vid kajen och en fin bastu med utomhusjacuzzi och utsikt över hamninloppet.
Hellsö gästhamn ligger på Kökars nordvästra sida, i en vik som är skyddad för alla andra än nordvästliga vindar. Den fantastiska vyn från restaurang Havspaviljongen högt uppe på berget ovanför hamnen sträcker sig över hela norra Kökar. I gästhamnen kan du hyra kajaker, motor- och roddbåtar samt cyklar. I hamnkontoret kan du köpa provianter till båten. En bastu finns att boka alldeles vid vattnet. Vid kajen finns ett loppis med allehanda kuriosa. Kökarsmuseet med bl.a fler än 3 000 fotografier i sina samlingar ligger i närheten.
En av Kökars främsta sevärdheter är kyrkan på Hamnö med anor från 1200-talet. Intill kyrkan ligger också rester av ett franciskanerkloster från 1400-talet. Platsen har ett rikt fågelliv och man har byggt en platå för fågelskådning med info om de vanligast förekommande fågelarterna.
Spår av betydligt äldre bosättning finns i Otterböte, där säljägare bodde för 2.800 år sedan. I ett område kallat Kalen finns en 7 km lång vandringsled med storslagen natur och fornlämningar.
På öns östra sida ligger Peders aplagård med café och en discgolfbana. På samma utflykt kan du besöka Skinnars fågeltorn, en plattform för fågelskådare. Från Karlby ordnas utfärder till ön Källskär, som är känd för vackra klippformationer och en fantasifull trädgårdsmiljö skapad av den svenske friherren Göran Åkerhielm.
17. Gästhamnar i Mariehamn
MSF ÅSS Sjökvarteret
Ålands två största gästhamnar ligger på varsin sida av Mariehamn, MSF i öst och ÅSS i väst. Avståndet mellan de två gästhamnarna är endast en dryg kilometer och det är gångavstånd överallt. Den tredje och något mindre gästhamnen finns i Sjökvarteret.
Alla tre gästhamnar ligger nära all service du kan önska dig; restauranger, affärer och nöjen samt service som banker och apotek. Det finns flera restauranger i anslutning till gästhamnarna och flera alternativ finns i stadens centrum.
För alla som besöker Mariehamn är sevärdheterna Pommern och Sjöfartsmuseet, Ålands kulturhistoriska museum och konstmuseum samt Sjökvarteret absoluta måsten. Om man vill fördjupa sig i Sjökvarterets maritima arv kan man delta i en guidad tur i området.
Den ståtliga Esplanaden mitt i staden och parkområdena Badhusparken, Stadshusparken, Tullarns äng och Lilla holmen är mysiga grönområden mitt i staden.
Det finns kilometervis trevliga promenadvägar och flera badstränder i staden. Den som saknar träning kan träna på utegym, minigolfparken Äventyrsgolfen, discgolfbanan på Badhusberget och badhuset Mariebad.
Vill du bekanta dig i staden utanför den absoluta stadskärnan kan du hyra cyklar i gästhamnarna. Populära utflyktsmål strax utanför staden är t.ex. Ramsholmen i väst, Nabbens våtmark i norr, Lemströms kanal i öst och Nåtö-Järsö i söder.
Seglingehamnen
Gästhamnen i Seglinge ligger i en skyddad vik alldeles intill färjefästet på nordöstra sidan av ön. Den vänliga servicen i…
Glada Laxen gästhamn
Den nedlagda sjöbevakningsstationen på norra Bärö med rejäla pirar som skydd mot vindarna har blivit en populär träffpunkt för båtfolket.…
Hellsö Gästhamn
Alldeles nedanför restaurang Havspaviljongen ligger vår gästhamn med plats för drygt 50 båtar. Hellsö Gästhamn ligger på nordöstra Kökar och…
Sjökvarteret gästhamn i Mariehamn
I Sjökvarteret finns platser för gästande skutor, allmogebåtar samt fritidsbåtar. Vi erbjuder service för både övernattningar och dagsbesök.
Jurmo gästhamn
Gästhamnen ligger på Jurmos södra sida och i bykärnan, med bara 100 meter till butik/café och vandrarhem. I gästhamnen finns…
Karlby gästhamn
Karlby gästhamn finns mitt i Kökar, skyddad för vindar och bredvid Brudhälls skärgårdshotell. Du hittar till oss genom att följa…
Kastelholms gästhamn Marina Melina
Vår hamn med 100 båtplatser ligger i det vackra Slottssundet i Sunds kommun som är Ålands enda nationallandskap och ett…
Kumlinge Gästhamn
I Kumlinge Gästhamn kan du övernatta med en vacker och lugn utsikt och ändå njuta av en täckande service. Det…
Käringsunds Gästhamn
Välkommen till Käringsunds Gästhamn och Gastropub Bodegan! I SALTKRÅKANS ANDA Kom och njut av den gamla fiskehamnen med alla sina…
Lappo gästhamn
Vi bjuder på en trevlig besöksplats med full service. Hamnavgiften innehåller el, bastu, dusch, vatten, septitanktömning, avfallshantering och andra hamntjänster.…
MSF – Mariehamns seglarförening
Välkommen till Ålands största gästhamn med cirka 300 båtplatser. Gästhamnen ligger bara två kvarter från hjärtat av Mariehamn och erbjuder…
Rödhamn
Rödhamn - en idyll som ligger endast 10 nautiska mil från Mariehamn. Rödhamn har i hundratals år varit en skyddad…
Sandvik Gästhamn & Camping
Njut av Skärgårdens pärla på Sandvik! Sandvik gästhamn och camping hittar du på Kökar, Åland. Vackert belägen vid stranden i…
Sottunga Gästhamn
Välkommen till Sottunga, Finlands minsta kommun. Alldeles vid hamnen i ortens gamla salteri finns idag inrymt restaurang och café. Här…
Vargata besöksbrygga / Wikens Wänner r.f.
Välkommen till Vargata besöksbrygga! Här finns platser för 15 båtar från när och fjärran. Besöksbryggan har öppet från 1 juni…