3SF:S Vårmöte på Åland

Svensk Smittskyddssjuksköterskeförening, 3SF, håller sina utbildningsdagar någonstans i Sverige varje vår, vartannat år i Mälardalen, vartannat någon annanstans i vårt avlånga land. I år (2019) var det åter dags att ha utbildningsdagarna i Stockholmstrakten/Mälardalen och vi frågade då vår kollega i Mariehamn om vi kunde förlägga den första av totalt tre konferensdagar i Stockholm, andra dagen i Mariehamn och tredje dagen på färjan tillbaka från Åland till Stockholm.

Den åländska smittskyddssjuksköterskan tände på idén, satte ihop ett vetenskapligt program för onsdag förmiddag och hänvisade till Visit Åland för hjälp med logistik kring färja, boende och utflykt. Föreningens styrelse delade upp arbetsuppgifterna där sekreteraren kontaktade Viking Line och jag som ordförande kontaktade Visit Åland. Efter första kontakten med Visit Åland får jag erkänna att jag var en smula skeptisk: massor av service, flera paketförslag att välja mellan och allt utan kostnad. Var fanns haken? När jag väl insett att Visit Åland fungerar lite som en officiell inkastare till turistnäringen på Åland lutade jag mig lugnt tillbaka och begrundade de olika förslag som lades fram.

Vi valde Park Alandia Hotell tack vare resonabla priser och en lösning med såväl boende som konferens på samma ställe. De ordnade också studiebesök på en fabrik för medicinsk utrustning och middag på Stallhagen där det var ett stort plus att hela fakturan kunde samlas i en.

Det allmänna omdömet efter resan bland deltagarna var helt och hållet positivt. God mat, tillmötesgående och effektiv personal på hotellet och vackert väder trots att det fortfarande var mars. Totalpriset med mat och konferens på både Åland och på färjeresorna hamnade strax under vad det skulle kostat att ha hela konferensen i Stockholm medan vi nu kunde lägga till en viss exotisk touch utan att förlora i tid eller energi. 3SF kan mycket varmt rekommendera detta upplägg som ett alternativ till tre konferensdagar i Stockholm/Mälardalen.

Niclas Winqvist
Ordförande 3SF

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss på
[email protected]
eller telefon +358 18 24 255 så berättar vi mer!

Läs mer

Vill du få veta mer om vad som händer på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*