Fyll 48h med nya upplevelser och avkoppling

Ta en paus på Åland i höst!

Samla ny energi till hösten med en avkopplande weekend på Åland. Det är enkelt att ta sig till Åland och semesterkänslan börjar redan ombord.   

På Åland är det lätt att släppa vardagen ett tag. Under en helg hinner du uppleva härligt friluftsliv i unik natur, äta gott på mysiga restauranger, fiska eller golfa – och mycket mer! Ibland är det bästa att bara få vara, utan program och måsten. Åland passar även perfekt för det.

Fyll en hösthelg med nya aktiviteter i en ny miljö. Här får du våra bästa tips till 48 timmar på Åland!

5 tips för en weekend på Åland – det här kan du uppleva på 48 timmar

1. Småstadsliv i Mariehamn

Den maritima staden överraskar med sin mångsidighet. Allt från mysiga caféer och restauranger till butiker och kultur finns i centrum inom gångavstånd från hamnen och hotellen. 

Strosa på stan, titta in i personliga butiker längs med gågatan och fika på mysiga caféer. På kvällen är det skönt att äta gott och koppla av på någon av Mariehamns krogar eller njuta av ett evenemang på kulturhuset Alandica.

2. Smaker från Åland

Åland är kulinaristens paradis och hösten med mustiga smaker är perfekt tidpunkt för en smakresa. De åländska restaurangerna håller hög klass och speciellt under höstens skördetider är lokalt odlade råvaror en självklarhet på de åländska menyerna. 

Skäm bort dig och dina vänner med fräscha skärgårdssmaker på en mysig restaurang i Mariehamn eller ute på landsbygden. Höj smakupplevelsen med en slow beer från Stallhagens bryggeri och avsluta kvällen med en god drink och sällskapsspel på Compagniet.

3. Aktivt liv utomhus

Ålands natur är enastående vacker även på hösten och lockar till avkopplande upptäcktsfärder. Här kan du vandra på över 30 naturstigar och cykla längs småvägar. Åk på en båtutflykt, fiska, golfa, spela discgolf eller paddla. Det finns otaliga möjligheter och gott om utrymme ute i det fria.  

Det är också helt okej att bara vara, varva ner och låta blicken vila över en vacker havsutsikt. Här finns gott om tillfällen till höstmys i en harmonisk omgivning. I skärgården är det lätt att koppla av, helt enkelt.

4. Personligt boende

Åland är det perfekta resmålet för dig som värdesätter upplevelser med det lilla extra. Här kan ni bli bortskämda med vackra vyer, lugn och eget utrymme. 

Maxa den lyxiga reseupplevelsen med ett unikt boende. På Havsvidden bor du med havet som granne och idylliska Carlsro badhotell och Björnhofvda gård passar perfekt för en romantisk weekend.  
Efter en dag ute i frisk luft är det skönt att lyxa till kvällen med skönt bastubad och ett svalkande dopp i havet. En mysig strandbastu finns att hyra t.ex. på Käringsund Resort & Conference eller Degersands camping i Eckerö.

5. Utforska nya platser

Kastelholms medeltida slott, museifartyget Pommern och Sjöfartsmuseet samt Bomarsunds fästning är några av platserna du inte får missa.   

Om vädret tillåter, åk på en båtutflykt, t.ex. till den gamla lotsstationen Kobba Klintar eller sommarfavoriten Rödhamn utanför Mariehamn. Åker du runt Åland med bil eller cykel kommer du att upptäcka många nya smultronställen!

Genuina Skördefesten

Missa inte höstens höjdpunkt Skördefesten, evenemanget som välkomnar dig till härligt lantliv på den idylliska landsbygden på Åland. Kom nära djur, besök vackra gårdar och passa på handla deras smakrika och hållbara produkter.

Följ de röda skyltarna vid vägen och du kan hamna på en bondgård, en keramikverkstad, ett gårdsbageri eller kanske ett musteri. Fika på gårdarnas caféer och njut av den okomplicerade stämningen eller besök någon av restaurangerna på den åländska landsbygden. Det här evenemanget är ålänningars egen favorit!

Ser du fram emot en golfresa och nya spelupplevelser i toppklass? På Åland är avstånden korta och du kan spela på tre 18-hålsbanor på två golfanläggningar. Det går utmärkt att spela på dem alla under en helg.

Golfa som utomlands

Hösten är sportfiskarens bästa tid på Åland. Ålands fiskevatten är bland Finlands bästa och du kan enkelt boka en resa där både boende, fiske, utrustning och guide ingår.

Höstfiske som bäst

Tillbringa några härliga dagar i en trygg miljö där allt är nära och köerna få. Gå på upptäcktsfärd på naturstigarna, se lagom läskiga havsmonster på Sjöfartsmuseet eller plaska loss i äventyrsbadet Mariebad!

Åland är barnens favorit

Boka resepaket till Åland

Fyll några höstdagar med avkoppling och aktiviteter i gott sällskap på Åland. Det är enkelt att ta färjan över och bilen följer behändigt med på resan. Välkommen att upptäcka din nya favoritö!

Så reser du till Åland

Det finns flera färjeavgångar dagligen både från Finland och Sverige. 

Med morgonfärja från Åbo anländer du till Mariehamn lagom mitt på eftermiddagen. 

Från Sverige tar resan över Ålands hav endast 2 timmar. Välj från flera avgångar på rutten Kapellskär–Mariehamn eller Grisslehamn–Eckerö.

Vill du få veta mer om vad som händer på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*