Aktuellt

MÄSSOR OCH EVENTS 2022

År 2022 kommer Åland Convention Bureau och partners att delta på följande mässor:

 • Kongressi den 27–28 april i Helsingfors Mässcentrum
  www.kongressi.fi
  Onsdag kl. 9.30–16.30, torsdag kl. 9.30–16.00

SJÖFARTENS DAG 2018

Sjöfartens dag/Åland Maritime Day 24.5 blev ett bra tillfälle för leverantörer, sjöfartsskolor och andra maritima organisationer att nätverka och delta i föreläsningar och seminarier om aktuella ämnen inom sjöfarten. I år hade över 600 besökare anmält sig till eventet som har organiserats sedan 2001. 

ÅRETS MÖTESAMBASSADÖR

Priset Årets mötesambassadör instiftades 2015 och delades ut i april 2018 för tredje gången. Syftet med priset är att uppmärksamma ålänningar som gjort en speciell arbetsinsats i samband med en konferens arrangerad på Åland.
I år gick priset till Borrelia-guppen som under flera år och med flera generationer av läkare, biomedicinerare samt laboratorietekniker gjort skillnad och förbättrat diagnostisering och behandling av fästingburna sjukdomar. ÅCB vill med utnämningen Årets Mötesambassadör tacka Borrelia-gruppen på Åland för sitt engagemang: Borrelia-gruppen tog den nordiska, vetenskapliga konferensen NordTick 2018 till Åland redan andra gången konferensen skulle arrangeras.

Den tre dagar långa konferensen lockade drygt 140 deltagare från 13 olika länder och är ett perfekt exempel på hur en liten organisation kan ta på sig värdskapet och bjuda in sitt nätverk för att mötas på Åland. Konferensen är även ett bra exempel på nordiskt samarbete.
Det nästan tvååriga arbetet med förberedelser inför konferensen har präglats av stor entusiasm och stolthet över att ordna ett vetenskapligt möte där den internationella forskningen varvas ihop med åländsk förankring. Speciellt glädjande var att det inför konferensen hölls en populärvetenskaplig föreläsning som allmänheten hade fritt tillträde till. 

KONGRESSI 11–12.4.2018

ÅCB STUDIERESA 19–20.3.2018

Åland Convention Bureau med partners gjorde en studieresa till Tammersfors i mitten av mars 2018. Pia Helminen på Tampere Convention Bureau var mycket hjälpsam med att planera ett givande program. Förutom på ett mycket intressant besök på Visit Tampere/Tampere Convention Bureau, besökte vi Finlayson området med arbetarmuseum Werstas och bryggerirestaurang Plevna, mäktiga Tammerfors-huset och Muminmuseet. På Sokos Hotel Torni fick vi bekanta oss med annorlunda hotellinredningar. Vi övernattade bekvämt och exotiskt på Lapland Hotels i Tammerfors. Resorna genomfördes bekvämt och smakfullt med Tallink Silja och Viking Line. En mycket givande resa med många diskussioner och erfarenhetsutbyte!

MÖTEN & EVENTS 21–22.2.2018

Åland Convention Bureau med partners deltog traditionsenligt på Möten & Events i Kista 21–22.2. Mässan besöktes av 5 195 personer. Tack till alla som hälsade på oss och bekantade sig med mötesmöjligheter på Åland. 
Bland alla som tittade in till ÅCB:s monter lottades ut en middagskryssning för två med Eckerö Linjen. Den lyckliga vinnaren Viola har kontaktas personligen.

MÄSSOR 2018

År 2018 kommer Åland Convention Bureau och partners delta på följande mässor:

 • Kongressi, Helsingfors 11–12.4.2018  
  Monter: 8

SJÖFARTENS DAG 2017

Ålands Sjöfart r.f. anordnar årligen ett internationellt möte för sjöfartsbranschens företag. I år har ÅCB medverkat genomförandet av årets Maritime Day 1.6.2017 genom eventhanteringssystemet Lyyti. Och naturligtvis var ÅCB med och informerade om sin verksamhet på själva evenemanget.

ÅRETS ÅCB MÖTESAMBASSADÖR

Klubbhuset Pelaren är Årets ÅCB mötesambassadör 2016. ÅCB har instiftat priset Årets mötesambassadör för att uppmärksamma en person eller organisation som har bidragit till att lyfta Åland som konferens- och mötesdestination.
I år utser vi Klubbhuset Pelaren/Ålands Fountainhouse till årets mötesambassadör för sitt värdskap med Fountainhouse-nätverkets årliga vårkonferens som lockade drygt 100 deltagare i maj 2016. Konferensen är ett perfekt exempel på hur en liten organisation kan ta på sig värdskapet och bjuda in sitt nätverk för att mötas på Åland.Välkommen att kontakta oss för ett möte med ditt nätverk! 

KONGRESSI I HELSINGFORS 

Mötesbranschens proffs samlas årligen på Finlands största mötesmässa, Kongressi, i Helsingfors för att erbjuda sina tjänster och produkter. Kongressi 2017 hade ett par hundra utställare och besöktes av ca 2 700 personer inom mötesbranschen. 

Åland Convention Bureau med partners deltog även i år på Kongressi den 29–30 mars för att berätta om de fantastiska mötes- och konferensmöjligheterna vi kan erbjuda på Åland. Med på mässan Alandica Kultur och Kongress med Maria Mäntylä, Käringsund Resort & Conference med Hubbe von Frenckell, Silverskär/Klobben med Susanne ”Fia” Karlsson och ÅCB Manager Sanna Könönen-Wahlstedt. 

MÖTEN & EVENTS I KISTA

Den 22–23 februari 2017 deltog Åland Convention Bureau tillsammans med partners Silverskär, Alandica, HavsVidden och Käringsund Resort & Conference i Nordens största och affärsinriktade mässa Möten & Events. Mässan hade 
5 831 besökare. Bland besökare lottade vi ut en två personers övernattning på HavsVidden samt en middag för två på restaurang Club Marin i Mariehamn. Vinnarna har meddelats.

MAT & MÖTEN I STOCKHOLM 1.2.2017

Det blev många intressanta möten och delikata godbitar under mässa Mat & Möten med fokus på hållbar och god mötes-/konferensmat! 
Ålandska godbitar, rotsellericreme med saltade riskor och karljohansvamppulver på knäcke, togs fram av Silverskärs köksmästare Viktor.  
Bland besökare passade vi på att lotta ut en kryssning till Helsingfors med Tallink Silja, en middagskryssning med Eckerö Linjen och en Cinderella-kryssning med Viking Line. Vinnarna har meddelats! 
God mötesmat, fridfulla mötesarenor och havsutsikt hittar du på Åland! Välkommen!

ÅCB PÅ STÖRRE MÖTEN OCH KONFERENSER

ÅCB deltog i mässan Större Möten & Konferenser i ett snöigt Stockholm. Med på mässan var förutom Sanna Könönen-Wahlstedt på ÅCB även Sofia Sahlström på Käringsund Resort & Conference samt Maria Mäntylä och Martina Gerkman på Alandica Kultur & Kongress.

ÅCB PÅ VIP-MINGEL I STOCKHOLM

Den 19 oktober deltog ÅCB tillsammans med partners Silverskär och Käringsund Resort & Conference i VIP-mingel i Stockholm. Under två effektiva timmar bjöd vi på åländska ostar och marmelad och träffade potentiella mötes-/konferensbokare.

ÅCB PÅ CNF HÖSTDAGAR 13–14.10.2016

ÅCB träffade finska kollegor på Congress Network Finland CNF höstdagar den 13–14 oktober 2016 i Lahtis.

ÅCB ON TOUR MED RELATION UPPSALA

ÅCB deltog i Relation Uppsalas höstevenemang ”on tour” i Järvsö tillsammans med ca 350 företag från Uppsala-Enköping-Gälve trakten.

COUTRYSIDE MEETINGS

Åland Convention Bureau i samarbete med Tallink Silja, Viking Line och Eckerö Linjen deltog i mässan Coutryside meetings i julens tecken. 

Från vänster Tommy Beijer från Eckerö Linjen, Katarina Kneck från Viking Line, Martina Sterner från Tallink Silja och PEO Wahlin från Viking Line. 

På mässan lottades ut tre julbordskryssningar på Åland Convention Bureaus samarbetsrederiernas fartyg bland de som besökte vårt monter. Lyckliga vinnare är:

 • Lena Åberg, Skandia Fastigheter
 • Malin Hessing, VIsma Advantage Ab
 • Lotta Trulsson, Acando

VISNINGSRESA TILL ÅLAND 5–6.9.2016

ÅCB anordnade en visningsresa till Ålands mötes- och konferensanläggningar. Under resan besökte vi bl. a. Ålands sjöfartsmuseum, Alandica kongresshus, Silverskär, Havsvidden och Käringsund Resort & Conferences mötes- och konferensanläggningar. Vi besökte även Smakbyn och Stallhagens ölbryggeri. Båtresor arrangerades av Viking Line och Tallink Silja.

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss på
[email protected]
eller telefon +358 18 24 255 så berättar vi mer!

Läs mer

Vill du få veta mer om vad som händer på Åland?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev.

"*" anger obligatoriska fält.

Namn:*
Godkännande av integritetspolicy:*